De praktijk

Wij bieden complementaire zorg met preventieve- en gezondheid bevorderende adviezen op het gebied van voeding, leefstijl en beweging en is gespecialiseerd in plantaardige voeding, darmgezondheid en hormonale klachten.

Ellen de Groot

PNI therapeut, Orthomoleculaire therapie volgens de Psycho-Neuro-Immunologie.

Therapie

Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met de juiste bouwstenen voor het leven. Hieronder vallen vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en essentiële vetzuren. Een gebrek aan of een niet optimale hoeveelheid van deze stoffen kan de gezondheid uit balans brengen. Orthomoleculaire geneeskunde kent eigenlijk geen bijwerkingen en heeft bovendien een preventieve werking.

Onze praktijk heeft zich naast de Orthomoleculaire Geneeskunde verder gespecialiseerd in de klinische Psycho Neuro Immunologie, een klinische wetenschap die zich bezig houdt met de wisselwerking tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de (epi)genetische achtergrond, de sociale factoren, het endocriene stelsel, het circadiaanse dag- en nachtritme en beweging. Alle organen en orgaansystemen communiceren met elkaar en ondervinden de invloed van positieve en negatieven stressoren van het milieu. Dit betekent dat alle systemen, de psyche, het zenuwstelsel, het hormoonsysteem en het immuunsysteem voortdurend met elkaar in contact staan. Klinische PNI brengt de verschillende interacties nauwkeurig in kaart om tot een integraal beeld van de menselijke gezondheid te komen. Op basis hiervan worden therapeutische strategieën opgesteld die voorbijgaan aan symptoombestrijding en het probleem bij de wortel aanpakken. Met deze totaalvisie vormt klinische PNI een onmisbare aanvulling op de eerstelijns gezondheidszorg.

Het microbioom is een massa van ongeveer 2 kilo die bestaat uit goede bacteriën. Deze bacteriën leven onder andere in je darmen, je mond, de vagina (bij de vrouw), in je neus en op je handen. Al die bacteriën bij elkaar – en hun onderlinge relaties – vormen een soort samenwerkend organisme.
De laatste paar jaar is het microbioom een populair onderwerp van onderzoek geworden. Het ene na het andere boek verschijnt over de invloed ervan én de invloed die je er zelf met voeding op kunt uitoefenen.
“Wat wel duidelijk lijkt, is dat hoe meer verschillende bacteriën er in onze darmen wonen, hoe beter dat is voor onze gezondheid. En die variëteit kan van mens tot mens verschillen.
Je microbioom heeft een hele grote invloed op je immuunsysteem, de ontwikkeling van je hersenen en het verteren van je eten. Het evenwicht van je microbioom wordt drastisch verstoord door allerlei leefstijl- en leefomgevingsgerelateerde factoren zoals antibiotica, een ongezonde levensstijl (roken, weinig beweging), voeding (suiker, junk food), zware metalen en chemicaliën. En ook onze hygiënische gewoonten spelen een rol.

Wist je dat……
als je alle plooien van je darmen helemaal uitvouwt, je darmweefsel een oppervlakte van 200 m2 beslaat?
… de bacteriebevolking in je darmen ongeveer een kilo weegt?
… je microbioom verantwoordelijk is voor zo’n tien procent van je energie?
… antibiotica een tijdelijke dip in je microbioom veroorzaakt?
… roken structureel een slechte invloed heeft op je microbioom?

Onze praktijk is gecertificeerd in het geven van adviezen over een plantaardig voedingspatroon. Plantaardige voeding zoals fruit, bessen, bladgroen, alle overige groenten, verse kruiden, kiemen, volkoren (pseudo)granen, bloemen, paddenstoelen, knollen, wortels, linzen, bonen, erwten, zeewier en algen geven je vitaliteit omdat ze enorm veel essentiële voedingsstoffen bevatten.

Plantaardige voeding bevat volop vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten en ook duizenden enzymen, fytonutriënten, carotenoïden, flavonoïden en isoflavonen. Deze stoffen beschermen tegen chronische welvaartsziekten zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes type 2, osteoartritis en reumatoïde artritis. Ook biedt het bescherming tegen prostaat-, borst- en darmkanker, inwendige infecties en ontstekingen en helpt bij het herstellen van hormonale klachten, optimale bloeddruk, bloedsuikerspiegel en cholesterolniveau.

Werkwijze

Bij een eerste consult vindt een intake plaats en uitgebreide anamnese (vraaggesprek met betrekking tot klachten en verschijnselen).
Zonodig aanvullend laboratoriumonderzoek (bloedanalyse, darmmicrobiota onderzoek, basisscreening darm, haaranalyse, Multiscanpro). Er worden onder andere integrale adviezen gegeven op het gebied van voeding, leefstijl, beweging, supplementen, fytotherapie, ontgifting en reiniging.

Praktische informatie

Eerste consult intake +/- 90 min. 125,00 €*
Vervolg consult +/- 60 min. 99,00 €*
Vervolg consult +/- 30 min. 49,00 €*
Telefonisch consult max. 20 min. 35,00 €*
Vragen per email 35,00 €*

*inclusief BTW

U hebt geen verwijzing van uw huisarts nodig. De praktijk ORTHO Health & Detox staat vermeld in de zorggids en is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG en RBCZ. Neemt u contact op met uw zorgverzekeraar m.b.t. de financiële vergoedingen van uw consulten en tegen welke voorwaarden (bijv. hoogte vergoeding per consult). Bekijk hier het overzicht met betrekking tot de vergoedingen in de Orthomoleculaire Gezondheidszorg. Voor geadviseerde orthomoleculaire en/of fytotherapeutische middelen, feces-, bloed-, urine-, speeksel- of haaranalyse geldt geen vergoeding.

U ontvangt uw factuur na het consult per email. Deze kunt u aan onze praktijk overmaken en achteraf indienen bij uw verzekering.

Als u uw afspraak niet na kunt komen wilt u dit dan uiterlijk 48 uur van tevoren doorgeven, anders zijn wij genoodzaakt u de volledige consultkosten in rekening te brengen.

Deze website is te goeder trouw gemaakt, doch biedt geen garantie (noch uitdrukkelijk, noch stilzwijgend) voor de volledigheid en juistheid van de informatie die zij bevat. Onvolkomenheden, als gevolg van menselijke vergissingen, kunnen voorkomen. ORTHO Health & Detox aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de directe of indirecte gevolgen van handelen of nalaten van handelen op basis van gegevens die de site verschaft. ORTHO Health & Detox kan de site zonder voorafgaande waarschuwing wijzigen.

  • MBOG Orthomoleculaire Geneeskunde lidnr. 703TL
  • kPNI Europaische Gesellschaft fur klinische Psycho-Neuro-Immunologie lidnr. O-0330
  • RBCZ licentienr. 609073R
  • AGB-code Zorgverlener 90-038888 AGB-code Praktijk 90-(0)17391
  • KvK 27346425

Recensies

”Ellen is een zeer zorgvuldige therapeut. Verdiept zich in de patiënt en stelt een goed behandelplan op. De resultaten zijn zeer goed.”

Christina Wout, Orthomoleculair arts

”Na vele jaren last te hebben gehad van buikklachten ben ik eindelijk geholpen door het aanpassen van mijn voeding en het gebruik van een aantal supplementen. Ik heb geen opgeblazen buik meer en heb ook veel meer energie gekregen, verder zijn mijn huidklachten weg.”

Maartje, Cliënt

”Ik heb meer dan 10 jaar last gehad van migraine. Door een advies van een gluten- en zuivelvrij dieet met een aantal supplementen ben ik hiervan echt helemaal verlost.”

Barbara, Cliënt